пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

Сьогодні в школі відбувся День ЦЗ


Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 19 квітня у нашій школі відбувся День ЦЗ.
Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах пожежі, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.
Вранці ми зібралися на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту.
Під час тематичних уроків у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки. Ми з моїми вихованцями, 9 класом, провели урок-тренінг за тематикою «Домедична допомога постраждалим від пожеж». Під час заходу діти згадали причини виникнення пожеж, 


повторили алгоритм дій на випадок пожеж, 



а також класифікували ступені опіків і назвали відповідні заходи надання допомоги постраждалим.
Протягом дня діти мали змогу переглянути виставки плакатів, стіннівок, малюнків.
Видовищним був тренінг працівників Червоного Хреста, які продемонстрували надання першої домедичної допомоги у випадку різноманітних нещасних випадків. 

Наші учні мали змогу практично відпрацювати теоретичний матеріал на манекенах. Це виявилося не так вже і легко!!!


Завершальним етапом була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.
День цивільного захисту під гаслом «Запобігти! Врятувати! Попередити!» проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.


Немає коментарів:

Дописати коментар